Zaščita vinske trte pred plodovo vinsko mušico (Drosophila suzukii)

Zaščita vinske trte pred plodovo vinsko mušico (Drosophila suzukii)

Drosophila suzuki - commonly called the spotted wing drosophila
Tropical Fruit Fly Drosophila Diptera Parasite Insect Pest on Ripe Fruit Vegetable Macro

EXIREL je insekticid z dotikalnim in želodčnim delovanjem.

Uporablja se za zmanjševanje populacij plodove vinske mušice (Drosophila suzukii) v odmerku 75 mL/hL. Tretira se v času odlaganja jajčec oziroma ob začetku pojava larv. S sredstvom se lahko v eni rastni sezoni tretira največ dvakrat, v razmaku 14 dni, v razvojni fazi od začetka razvoja plodičev do mehčanja jagod (BBCH 71-85). Priporočena poraba vode je 500-1200 L/ha.

Pakiranje: 1L

Exirel-1L

TRICHOPRIA500 vsebuje odrasle osebke in parazitirane ličinke (Trichopria drosophilae). Uporablja se za biotično varstvo rastlin in sicer za zatiranje plodove vinske mušice (Drosophila suzukii). Sredstvo je varno za uporabnike, potrošnike in okolje.

Biologija organizma:
Samica poišče ličinke plodove vinske mušice, ter vanje izleže svoje jajčece in jih s tem takoj ubije. Znotraj žrtev se v treh tednih razvije odrasla parazitoidna osica, ki izvrta luknjo in izleti iskat nove žrtve. Vsaka samica izleže cca. 100 jajčec.

Čas in način uporabe:
Trichopria500 posujemo po tleh med rastlinami. Izpuščanje se izvaja od maja do septembra v več ponovitvah v razmaku 2 tednov. Priporoča se odmerek 5000-10000 osebkov / ha. Aplikacijo ponavljajte v razmaku 2 tednov, do skupne količine 40.000-50.000 osebkov/ha.

trichopria

Škropilni koledar si lahko ogledate ali prenesete na spodnji povezavi

https://www.picount.si/wp-content/uploads/2021/03/%C5%A0kropilni_program_Trta_2023.pdf

*Fitofarmacevtska sredstva uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite etiketo in informacije o sredstvu.