KRIZANTEME – Biotično varstvo

KRIZANTEME - Biotično varstvo

Spoštovane vrtnarke in vrtnarji,

V letu 2023 vam predstavljamo drugačen način zatiranja škodljivcev v gojenju krizanteme kot ste ga morda bili vajeni do sedaj. Neprestano spremljanje, podrobno opazovanje in zatiranje tripsa in uši z škropljenjem v težkih, vročih pogojih se z aplikacijo KORISTNIH ORGANIZMOV zmanjšajo na minimum.

Način zatiranja škodljivcev, ne le v krizantemi, temveč tudi v sadjarstvu, zelenjadarstvu in cvetličarstvu, ni nov. Zahteva le dobro poznavanje biologije koristnih organizmov, načina in pogojev delovanja zoper škodljivce, natančnost pri delu z njimi in NEuporabo insekticidov, v času ko delujejo KORISTNI ORGANIZMI, kajti z uporabo insekticidov zmanjšamo populacijo tako škodljivih kot koristnih organizmov.

Izbira koristnega organizma je odvisna od njegove biologije ter vrste škodljivega organizma, načina aplikacije, površine ter časa aplikacije. Prosimo vas da se ob dodatnih vprašanjih obrnete na ekipo Picount. V nadaljevanju vam pošiljamo okviren plan-predlog in cenovni izračun zatiranja tripsa in uši za površino cca 2000 m2 v obdobju od tedna 27 do tedna 32.

Teden 27
1 X Amblybags250 – zatiranje tripsa
1 X ERVIPAK250 – APHIDIUS ERVI – zatiranje uši

Teden 29
1 X Amblybags250 – zatiranje tripsa
1 X ERVIPAK250 – APHIDIUS ERVI – zatiranje uš

Teden 31
1 X ERVIPAK250 – APHIDIUS ERVI- zatiranje uši

Krajši video kakšen je eden od možnih načinov aplikacije na manjših površinah je na voljo spodaj ali na povezavi (https://youtu.be/0ROO1UxS5MA).

O podrobnostih dostave, uporabe, cen in aplikacije koristnih organizmov se posvetujete z našimi sodelavci. Pripravljen predlog je okviren, za površino cca 2000 m2 in je lahko v vašem primeru nižji.

Naročila sprejemamo do četrtka, vsak teden, do 13h. Naročila oddana do navedenega roka, bodo dostavljena naslednji teden med torkom in četrtkom odvisno od odpreme s strani dobavitelja.
Pripravili smo brošuro, ki je na voljo na tej povezavi LINK.

amblybags
ambly_cucumeris
aphidi_ervi
Aphidius-ervi---parazitoid