HARMONY 50 SX

SELEKTIVNI SISTEMIČNI HERBICID

NAČIN DELOVANJA
Sredstvo HARMONY 50 SX se uporablja kot selektivni sistemični herbicid na osnovi sulfonilsečnine za zatiranje širokolistnega plevela v koruzi, na travnikih, pašnikih in soji. Harmony® 50SX® preide v rastlino preko listov in korenin in se hitro prenese po rastlini. Zavira delitev celic v rastnih in koreninskih vršičkih občutljivih rastlin. Rast plevelov je ustavljena že po nekaj urah po tretiranju, vidni znaki pa se pojavijo v 5-10 dneh. Pleveli odmrejo v 15-25 dneh. Manj občutljive vrste plevelov in starejše rastline ne odmrejo, vendar ostanejo pritlikave in ne tekmujejo s pridelkom za vodo in hranila. Harmony® 50SX® je najbolj učinkovit, če tretiramo mlad in rastoč plevel.
AKTIVNA SNOV: tifensulfuron-metil 50%
FORMULACIJA: vodotopna zrnca, vodotopni kristali (SX)
UPORABA NA: koruza; navadna soja; pašnik; travnik
UPORABA PROTI: enoletni širokolistni plevel; kislice (Rumex); navadna loboda (Atriplex patula); navadna zvezdica (Stellaria media); navadni plešec (Capsella bursa-pastoris); navadni slakovec (Polygonum convolvulus); navadni zebrat (Galeopsis tetrahit); nedišeča trirobka (Matricaria inodora); njivska gorjušica (Sinapis arvensis); njivska redkev (Raphanus raphanistrum); njivska vijolica (Viola arvensis); njivski mošnjak (Thlaspi arvense); njivski slak (Convolvulus arvensis); oljna ogrščica (Brassica napus subsp. Napus); perzijski jetičnik (Veronica persica); prava kamilica (Matricaria chamomilla); ptičja dresen (Polygonum aviculare); srhkodlakavi ščir (Amaranthus retroflexus); ščavjelistna dresen (Polygonum lapathifolium); širokolistni plevel
KARENCA: Pri koruzi je zagotovljena s časom uporabe. Na travnikih in pašnikih je 14 dni. Karenca za sojo je zagotovljena s časom uporabe. Karenca za sojo, ki je namenjena zeleni krmi, je 14 dni.
PAKIRANJE: 0,45kg

PDF letak PDF Varnostni list Pošljite povpraševanje