Lexin

SREDSTVO ZA KREPITEV RASTLIN

NAČIN DELOVANJA
Lexin je edinstveno sredstvo za krepitev rastlin. Vsebuje mešanico huminskih kislin, fulvičnih kislin in soli, pri čemer fulvična kislina in njene soli vplivajo na rast in razvoj rastlin ter korenin. Avksini pospešujejo rast in razvoj rastlin. Lexin se dobro meša z vodo. Rastline, ki so bile tretirane s sredstvom Lexin so bolj odporne na različne bolezni ter lažje prenašajo abiotične stresne dejavnike.
VSEBUJE: Mešanico huminske in fulvinske kisline, obogatene z avksini.
UPORABA: Sredstvo Lexin se uporablja tako foliarno kot preko korenin. Semena, gomolje, čebulice ter zelene in lesnate potaknjence se lahko namaka. Odmerek in čas uporabe je odvisen od vrste kulture. Mešanja s herbicidi ne priporočamo.
PAKIRANJE: 50 mL, 1 L, 10 L
PRIPOROČLJIVA UPORABA LEXINA PO STRESIH KOT SO : spomladi po poškodbi zaradi zmrzali, škoda zaradi toče, močnega dežja in vetra, po herbicidnem šoku, zaradi stresov suša, visoke ali nizke temperature, intenzivno sonce, pomanjkanje hranil itd
MEŠANJE SREDSTVA: Lexin se lahko meša z mineralnimi gnojili. Pri mešanju s fitofarmacevtskimi sredstvi naredite mešalni preizkus. Ob uporabi Lexina se absorbcijska sposobnost FFS poveča, zato se priporoča (po posvetovanju z zastopnikom), da se običajni odmerek FFS nekoliko zmanjša.

PDF letak Pošljite povpraševanje